Близо 130 мотористи от село Белозем спазиха традицията да се съберат на центъра - както всяка година на Първа пролет.

Центърът на европейското село на щъркелите бе препълнен, а адреналинът и настроението се усещаха още от далеч. Рокерски маски, костюми, големи и малки моторни машини можеха да се видят по време на тяхната сбирка, преди да се отправят към крайната им спирка - Бачковската света обител. Отец Петър благослови тяхното начинание и ги поръси с вода за здраве. Той им напомни да бъдат внимателни по пътя, за да се върнат в Белозем живи и здрави след празника.

Кметът Иван Тачев отправи поздрав към всички празнуващи и присъстващи, като се присъедини към призива на отец Петър за бдителност и мяра по време на шофиране с моторите - не само в днешния ден, а по принцип през цялото време, когато са на пътя.

"Попътен вятър, волни ездачи! Върнете се живи и здрави, защото вкъщи някой ви обича!" - пожела на рокерите кметът Тачев.

Сред  моторджиите бе и председателят на читалищното настоятелство към НЧ "Просвета" в Белозем  Генчо Тодоров, който е страстен любител на мотоциклетите.

Безспорна атракция на празника бе един от младите мотористи, който падна на колене и направи романтично предложение с пръстен на своята любима.