Минаха два месеца, откакто семейство Димитрови в Брестник загуби дома вследствие на пожар.

Става въпрос за петчленното семейство на пилота от авиобаза „Граф Игнатиево” Петър Димитров. Огнената стихия в дома се разрази точно в момента, в който семейството очакваше попълнение. Днес малкия Михаил е вече почти на два месеца.

А името на малчугана не е избрано случайно.

Роди се Михаил - третото дете на семейството от Брестник, чиято къща изгоря до основи ВИДЕОИконата на Архангел Михаил оцеляла от пламъците, Константина решила, че синът й ще носи името на светеца

„Първоначално бяхме избрали друго име. След това обаче сънувах, че попълвам документи на децата и писах Михаил. Говорихме с таткото и той каза, че имаме време да помислим. След това като изгоря къщата, идваше застрахователя и излезе от къщата с икона на Архангел Михаил – иконата беше непокътната”, разказа майката Константина Димитрова, предаде БТВ.

„Оттук нататък всеки край е едно ново начало за нас. Материалната загуба не е загуба”, добави таткото – Петър Димитров.

„Нямам никакво право да мислим по друг начин, защото след нас има три малки деца, които трябва да видят, трябва да бъдат научени, трябва да знаят, че от всяка ситуация има изход. А когато имаш желание, мотивация, хъс, воля и помощта на много добри хора, мисля че нещата да се случат. Искрено се надявам това за нас да се случи бързо”, каза още той.

Заради сериозните щети след пожара, се е наложило къщата да бъде разрушена до основи. Семейството се надява да се нанесе в новия си дом още тази есен.