Съседи на 66-годишния бизнесмен, който на 21 декември скочи от третия етаж на хотела си в Асеновград и се е самоуби твърдят, че неговата съпруга поддържала от  дълги години извънбрачна връзка. Самоубилият се Таньо Вътев се опитвал да прекрати любовните взаимоотношения на законната си половинка с другия мъж, но не успявал. Това, според съседите би могла да е причината за фаталната стъпка, която е направил Вътев. Според други версии, разпространяващи се в района би могло да става въпрос за финансови неуредици, тъй като  заведението и хотелът не били много оборотни, независимо от старанието на собствениците. Такъв проблем обаче стои през по-голямата част от бизнеса в региона.

В "Родопска къща“ част от стаите са се ползвали за почасови посещения за бърз секс. Не ставало обаче дума за проститутки, а за двойки, които били или прелюбодейци, или криели по една или друга причина връзката си, пише Блиц.

Други местни хора разказват, че Таньо Вътев бил разделен с жена си и от 2-3 години имал тежки здравословни проблеми. Това също е една от спряганите версии за фаталното решение. Разследващи категорично коментираха, че Вътев е сложил сам край на живота си и няма никаква чужда намеса.

Припомняме, че асеновградчанинът сложи край на живота си в навечерието на коледните празници. Очевидци на трагедията съобщили на телефон 112, че техен съгражданин е скочил от третия етаж на малък семеен хотел. Фаталният скок той направил сутринта на 21 декември. Оказало се, че самоубиецът е не посетител, а собственикът на обекта.

След падането мъжът все още бил жив. Екип на Спешна помощ се отзовал на подадения сигнал и оказал първа помощ на пострадалия. Той бил транспортиран в пловдивска болница с множество фрактури. Въпреки усилията на лекарите, асеновградчанинът издъхнал от травмите си в лечебното заведение.