8 буса и над 15 патрулки с униформени са в карловското село Розино, за да осигурят реда и спокойствието на жителите му, които са около 3000.

Всеки шофьор бива проверяван на входовете и изходите на селото. Спецполицейски сили са в ромската махала. Продължават разпитите на свидетели на мелето.

Както знаете при разрасналия се конфликт между две ромски фамилии, в ареста се озоваха 44 души, като днес магистратите ще преценят на кои ще бъдат повдигнати обвинения и колко от тях ще останат в ареста за още 72 часа.

"В момента има образувани три досъдебни производства, две за хулиганство и едно за незаконно притежание на оръжие", обяви пред TrafficNews районният прокурор на Карлово Димитрина Шекерова.

Извършени са 16 огледа и 4 претърсвания, като при тях са иззети много незаконни оръжия, както и боеприпаси.

"Ситуацията сега е спокойна, имаме засилено полицейско присъствие, за да не ескалира отново напрежението", коментира в Розино и шефът на Областната дирекция на полицията в Пловдив комисар Атанас Илков.

Към момента е ясно, че в събота хора от рода Сребреви са нападнали с пушки, колове и камъни фамилията Ескендерови. В махалата на селото е имало стрелба, хвърляни са камъни и е имало заплахи с хладни оръжия, твърдят очевидци.

Масовият бой се е пренесъл от къщите на улицата, като за известно време се наложило и затварянето на главния път заради боя между двата клана. Десетки коли и къщи на хора от селото са изпотрошени.

Ето го резултата от погрома в Карловско, 44 остават в арестаПотрошени превозни средства и изпочупени прозорци на къщи след мелето между два ромски клана