С мярка за 72 часа в пловдивския арест е 20-годишният Иван Тодоров с прякор Гангстера за побой и отвличане на дете. Бандитът е от ромски произход и живее в Баня, Карловско, уточниха от областната дирекция на МВР.

Престъплението е извършено в петък. Тогава Гангстера отишъл в близкото село Михилци и там отвлякъл 14-годишното момче. Първоначално го прилъгал да му покаже пътя до с. Бегово. Детето гръгнало с Тодоров.  Стигнали до уреченото място пеша. Бандитът завързал момчето и се вмъкнал в жилище да краде. Междувременно отмъкнал и телефона на детето и изчезнал. По-късно близки се обадили на родителите, които подали жалба в полицията.

"Задържан е в петък в РУ на Хисаря, след което с прокурорско постановление мярката му е удължена на 72 часа. Криминално проявен е и е осъждан", допълниха от полицията, цитирани от 24 часа.

Жители на Баня коментираха, че онзи ден в ромската махала е имало жандармерия, която е издирвала Гангстера. Прякорът на баща му бил Муто Циганина, ходел по къщите да копае канали и с изкараните пари си купувал ракия.