Затруднено е движението тази сутрин по пътя Пловдив - Карлово, в участъка на Баня. Причината е ремонт. Автомобилите се движат само в една лента. Преминаването в района се извършва съгласно въведената с пътни знаци и табели временна организация. Срокът е до 15 декември.  

До 6 януари движението по пътя Пловдив – летище Пловдив се осъществява в една лента, поради ремонт на ж. п. прелез. Извършват се ремонтни дейности и при км 19 по пътя Първомай-Дълбок извор. Там движението се осъществява в една лента, заради ремонт на мост над река Чинар дере, предаде Фокус. Поставени са вертикална сигнализация и светофарна уредба, които да упътват водачите. Обходният маршрут е през временно изграден път в село Поройна, а срокът на ремонта е до 27 януари. Частични ремонтни дейности има и в банкета на пътя Пловдив-Асеновград, като те ще продължат до 20 декември.

Опасност от свличане на земна и скална маса има по пътищата в планинските райони на Пловдивска област. Движението на територията на град Пловдив е интензивен. Най-натоварено е движението по главните градски булеварди и по входно-изходните артерии, но задръствания не се образуват. Преминаването през светофарните уредби се осъществява за около 4-5 минути.