Ротвайлер нахапа инвалид в Хасково, а 80-годишният му баща го спаси. Това съобщи 55-годишният Андрей Башев, който вече е преминал и през кабинета на съдебния лекар Христо Еленски. По случая работи и полицията в Хасково.

Андрей Башев излязъл пред блока си да пие кафе със съседите си. С него било и домашното му куче. Два ротвайлера от фирма в жк. „Орфей” прескочили оградата и се спуснали към домашния любимец на Андрей. Той се опитал да ги разтърве. В този момент едното куче нахапало ръката му. Да му помогне се притекъл бащата на Андрей – Миша Михайлов на 80 години.

Съседи извикали линейка. Спешните медици му оказали първа помощ, а след това на Андрей Башев му е направена операция. Съдебният лекар д-р Христо Еленски го е освидетелствал. Потърпевшият е решен да си търси правата по съдебен път. Той обаче ще ползва социален адвокат, защото няма пари да наеме защитник, пише Dariknews.bg

От няколко месеца хасковските адвокати предлагат безплатни консултации за нуждаещи се хора. Днес такъв беше осигурен на Андрей.

Бизнесменът, който отглежда ротвайлерите отказа да говори пред микрофон. Той заяви, че това не отговаря на истината и че не отглежда кучета от опасната порода. Съседите на пострадалия, които са станали преки свидетели на инцидента заявиха, че той лъже.