Четиримата младежи, които размахваха бутафорни автомати „Калашников” от бели джипове в Асеновград, са пуснати от ареста. Те били арестувани вечерта в четвъртък и по случая било образувано досъдебно производство за хулиганство. Младежите били привикани в полицията да дадат обяснения и били оставени да преспят зад решетките.

Пред разследващите те обяснили, че снимали аматьорски видеоклип, който бил нужен за проект на тяхна приятелка студентка. Двама от задържаните учели в НАТФИЗ, пише "Монитор". 

Младежите с калашници в Асеновград, снимали клип по студентска програма ВИДЕОДвама от тях са студенти в НАТФИЗ и са били оператор и сценарист на клипа

Опитът им да заснемат видеоклипче с участието на двата бели джипа и още една – две коли, удари на камък. В четвъртък те се качили по колите, нарамили пластмасовите играчки. Когато се подали от прозорците на возилата в движение, носейки бутафорните автомати, били заснети от случайни минувачи, а кадрите били разпространени в социалните мрежи. Един – двама асеновградчани се обадили на 112 и съобщили за съмнителни мъже, които размахват автомати от два бели джипа.

Полицейски патрул реагирал моментално и спрял автомобилите на кинаджиите аматьори. След 24 часа в ареста четиримата били освободени без да им бъде повдигнато обвинение. Разследващите възнамеряват да обследват записите, за да се установи дали има данни за хулиганска проява и възмутени от автоматите играчки хора.