Всеки един участник в протеста в Асеновград минава щателна проверка на специални пунктове, видя репортер на TrafficNews.bg. Органите на реда проверяват пристигащите за документи за самоличност и претърсват за оръжия, но гражданите недоволстват, че пропускането става прекалено бавно. Мащабната проява е предвидена за 20 часа тази вечер и хората вече се събират масово в центъра на града.

Взели сме всички мерки за опазване на обществения ред. Има изградени пропусквателни пунктове и няма да допуснем някой, който да не бъде проверен, заяви пред TrafficNews.bg директорът на МВР-Пловдив Атанас Илков. На място вече пристигнаха фенове от агитките на Локо и Ботев. Има и протестиращи от Гърмен. В района патрулира и конна полиция.

Протестът е заради инцидентите между местни представители на малцинствените групи и състезатели от отбора по кану каяк, възникнали на язовир „40-те извора“ на 26 юни и продължили и след това в града. Очакват се хора от цяла България, рокери, представители на футболни агитки, има и засилено полицейско присъствие навсякъде в града.