Протестите на земеделците в Пловдив и цялата страна се отменят. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и зърнопроизводителите. Недоволството на хората бе срещу новия законопроект за контрол върху горивата. На срещата, обаче се реши да се намери компромисен вариант. 

Успяхме да постигнем съгласие за промени в законопроекта за контрол  над горивата, чрез които да заложим земеделския производител като потребител, а не като търговец на горива. Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов след среща при премиера Бойко Борисов със зърнопроизводители.

„През последните няколко дни имахме много интензивни разговори, свързани със законопроекта за горивата. Разговорите бяха в контекста на третирането на земеделските производители в този закон. Това, което създаде известно напрежение, беше формулировката, че земеделският производител се третира като търговец и в рамките на това има доста регулации, които той трябваше да изпълни. Тези регулации нарушаваха съществуващия режим, който смятаме, че работи много добре, включително и в контролната си част“, заяви Порожанов. Първоначалните текстове в законопроекта създаваха предпоставки за допълнителна административна и финансова тежест.

Припомняме, че над 120 души от Пловдив и Пазарджик заявиха готовност да се включат в протесно шествие в село Труд.Земеделците щяха да блокират пътя Пловдив-Карлово с техниката си.