Районната прокуратурата в Асеновград протестира срещу решението на съда за ромите биячи от Асеновград, с което е върнато делото. Вчера прокуратурата внесе в законния срок протест срещу съдебния акт на Районен съд-Асеновград,  с който заради процесуални нарушения  е върнато делото спрямо 11-те мъже, обвинение в побой.  Конфликтът избухна между роми и българи в Асеновград през месец юни

Районна прокуратура - Асеновград счита, че в хода на досъдебното производство и при изготвяне на обвинителния акт не са били допуснати нарушения на процесуалните правила и поради тази причина предлага да се отмени горепосоченото разпореждане и делото да се върне в Районен съд-Асеновград за насрочване и разглеждане.  

Припомняме, че на 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между две групи в района на язовир „40-те извора“ край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че  един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг - с два счупени прешлени.