Подкупът, предаден на кмета на Войнягово - Тодор Танковски, бил за за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, потвърдиха от прокуратурата в Пловдив.

До момента е установено, че на 18 юни, между младия кмет и мъжа, предал подкупа, е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като била предадена поисканата сума на Тодор Танковски. Предвид неотложността на случая, при стриктно  спазване на процесуалните изисквания,  непосредствено след предаване на сумата, управляваният от кмета на Войнягово автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лева, в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство. Иззет е и мобилния му телефон, от който се е водела комуникацията между лицата.

В момента се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура-Карлово,Тодор Танковски е бил задържан за срок от 24 часа. Днес предстои повдигане на обвинение и преценка относно наличие основанията за задържането му . За престъплението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години. 

Разкриват подробности за ареста на кмета на Войнягово, заловен с подкуп ВИДЕО24-годишният мъж беше арестуван вчера

Пипнаха кмет на карловско село с подкуп! Полицията прави обиск в дома муТова не е първата издънка на младия 24-годишен кмет Тодор Танковски