Полицията в Карлово има нов началник. Главен инспектор Сълко Литов бе представен пред кметовете на населени места от общината от директора на Областна дирекция на МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков. Това стана на среща в общината в присъствието на областния управител на Пловдивска област Здравко Димитров и кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Главен инспектор Литов досега е заемал длъжност началник сектор „Криминална полиция“ в РУ на МВР – Карлово.

Старши комисар Илков запозна кметовете с полицейската обстановка на територията на ОД на МВР и по-конкретно в община Карлово и посочи основните приоритети в работата на МВР - битова престъпност, миграционен натиск, пътна безопасност и добро административно обслужване.

На срещата бяха обсъдени съществуващи проблеми в малките населени места и въпроси, които не са изцяло от компетенцията на МВР.

Д-р Кабаиванов благодари на ст. комисар Илков и гл. инспектор Литов за добрата съвместна работа до момента и обяви, че община Карлово има готов проект за видеонаблюдение в цялата община, с който ще кандидатства за финансиране директно пред Европейската комисия. Проектът предвижда поставяне на 130 камери за видеонаблюдение на територията на община Карлово и ако проектът бъде реализиран, ще се подобри общата работа на общината и МВР в борбата с престъпността. Кметът поиска от директора на ОД на МВР, при възможност, да бъдат разкрити участъци на полицията в село Розино и градовете Баня и Калофер.

На срещата присъстваха още заместник-кметовете и секретарят на община Карлово, директорът на звено „Инспекторат“ и началникът на Общинска самоохрана.