Поликлиниката в град Стамболийски постепенно се превръща в съвременен медицински център. Преди няколко седмици приключи ремонтът на болничното заведение, в който бяха вложени 1 203 379 лева. По-голямата част от средствата - 813 000 лв., бяха отпуснати от правителството. 

Изцяло са обновени фасадата, покрива и екстериорът на зданието. Подменена е подовата настилка, изградени са нови стълбища и парапети. Част от парите бяха вложени в цялостно пребоядисване и климатизиране на поликлиниката. Направени са и нови окачени тавани, както и рампа за хора с увреждания. 

В момента се облагородява пространството около болницата. По алеите са засадени туи, а пред детското отделение е монтиран фонтан. Предвижда се и изграждането на нови стоянки за велосипеди и паркоместа, като за целта ще бъде положен и нов асфалт. Предстоят още подмяна на уличното осветление и монтиране на нови пейки. 

Днес ремонтните дейности бяха инспектирани от кмета на общината Георги Мараджиев и заместниците му Мария Вълканова и Любомир Марков. Те посетиха детското отделение, в което все още текат ремонтни дейности. 

"Останах доволен от това, което видях, защото фоайето пред кабинетите на джипитата вече има съвсем различен вид от това, което беше, и е вече напълно ремонтирано. Д-р Венера Башова е купила четири пейки за посетителите и ще купи телевизор, на който през флашка ще вървят детски филмчета за малките пациенти", оповести градоначалникът. 

За най-малките пациенти ще бъдат предвидени занимания, като рисуване и оцветяване. За целта общински съветници ще закупят маси и столчета, както и подходящи за творчески дейности материали.