15 години от гибелта на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерските кандидати Антон Петров, Иван Инджов и Свилен Киров, загинали на 27 декември 2003 година при терористична атака на база „Индия“ в Кербала, Ирак, бяха отбелязани с възпоменателен военен ритуал и панихида в Карлово.
       
Пред паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм в града бяха командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада - бригаден генерал Пламен Йорданов, председателят на Общински съвет - Карлово Теодор Шойлеков, зам.-кметовете на Карлово Стойо Карагенски и Антон Минев, секретарят на общината Стефан Стефанов, военнослужещи, представители на военно-патриотични организации; роднини, близки и бивши колеги на загиналите.
       
За трагичните събития от 27.12.2003г., за цената на човешкия живот и поуките от случилото се преди 15 години слово произнесе заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.
       
Панихида отслужи отец Марко Тодоров - архиерейски наместник на Карловската духовна околия.
       
Присъстващите сведоха глави в знак на почит пред българите, изпълнили воинския си дълг далеч зад пределите на родината.
       
Пред паметника бяха положени венци от името на министъра на отбраната, началника на Сухопътни войски, кмета на община Карлово и др.
        
На 27.12.2003 г. камикадзе атакува с камион-бомба база „Индия” в Кербала. Българският контингент в Ирак дава първите си жертви. При атаката загиват командирът на рота капитан Георги Качорин, младши сержант Антон Петров - командир на отделение, старши сержант Иван Инджов, редник Свилен Киров – мерач, а други 27 души са ранени. На следващия ден, въпреки положените грижи в болницата в Багдад, умира пети български военен – лейтенант Николай Ангелов Саръев. На следващия ден военнотранспортен самолет излита за Ирак, за да прибере телата на загиналите и ранените. 22-ма от тях са транспортирани във ВМА, леко ранените остават в Ирак, а петима са транспортирани в болницата в „Ландщул“ в Германия.