Хора с увреждания, живущи на територията на община Стамболийски, ще могат да посетят забележителностите на град Пловдив. През летните месеци се очаква администрацията да осигури транспорт до Европейската столица на културата. Микробусът, с който ще бъдат превозвани гражданите със специални потребности, вече е закупен и пригоден за нуждите им. 

Транспортът ще може да се използва веднъж седмично с предварително записване в деловодството на Общината. Потребителите ще трябва да пътуват в присъствието на придружител. 

"Тази година в Пловдив ще има интересни атракции, защото градът е Европейска столица на културата", обясни кметът на Стамболийски. След запитване от страна на наш репортер той уточни и че няма конкретен маршрут или дестинация, до която да се придвижат туристите. Независимо дали искат да посетят Цар Симеоновата градина, Стария град, квартал "Капана" или други места, шофьорът ще ги закара, ще ги изчака да разгледат забележителностите и след това ще ги прибере, коментира той. 

Превозът ще бъде наличен през цялото лято.

Общината ще въведе и друга социална услуга, сподели още кметът. Всички нови паркове, чието изграждане ще стартира напролет, ще бъдат оборудвани със специални съоръжения за игри на деца с двигателно-опорни проблеми.