Пети ден продължава издирването на 6-годишното дете от Панагюрище, което е в неизвестност от неделя.  Днес усилията на полицаи и огнеборци в Панагюрище ще бъдат съсредоточени основно в най-близкия участък от намирането на тялото на 8-годишната и сестричка, а именно от края на Панагюрище по посока на течението до пречиствателната станция.

Локализирането на този участък е направено след внимателен анализ на получените до момента данни от записите направени от двата дрона и от помощта на петима мъже от сдруженията Пещерно спасяване София, Пещерно спасяване Пазарджик и Българско каяк общество София, водени от Росен Вътев.

През вчерашния ден петимата с помощта на две лодки и необходимото оборудване направиха детайлно претърсване и анализ на коритото на река "Луда Яна" в участъка между Панагюрище и село Бъта. Това е много тежък терен, с бързеи, с опасни завои и падове на водата, скали, гъста растителност, съчетани с пълноводието на реката пред последната седмица. Работата по случая продължава и днес