Пешеходец е загиналият на магистрала Тракия в района на Чирпан. Късно снощи TrafficNews.bg ви информирахме за тежкия инцидент на аутобана. 

„Гледката беше потресаваща, имаше тела на пътя“, разказа човек, който е преминал през мястото на катастрофата.

По информация на полицията, 37-годишен руски гражданин е блъснал и убил на място пешеходец. Тестът на шофьора за дрога е положителен за канабис.

Сигналът за тежкия инцидент, който е станал в района на 184-ия километър от аутобана, е подаден снощи около 20.50 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Руснакът, който е със статут на временно пребиваващ в България, е блъснал с лекия си автомобил "Хюндай" внезапно излязъл на лентата за изпреварване пешеходец. Мъжът е загинал на място.

Водачът е тестван на място с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици е положителна за канабис. Взети са кръвни проби за анализ.

Руснакът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Чирпан. Образувано е досъдебно производство. Все още самоличността на загиналия не е установена.

От Пътна полиция в Стара Загора обобщиха, че това е третият случай от началото на годината, в който пешеходец прави смъртоносни разходки по магистралата.

Още за инцидента може да видите ТУК