Първа вечер без протести в Асеновград. Инициативният комитет, който ги организира, реши да преустанови протестните действия за срок от 14 дни. Това се случи след среща с представители на различните институции.

Ромският квартал на Асеновград ще се сдобие с полицейски участък. Това е един от ангажиментите, които пое вицепремиерът Валери Симеонов. Той се срещна с представители на протестиращите в града, сред които са и родители на деца от клуба по гребане, които пострадаха при конфликт с местни жители.

По време на срещата стана ясно, че гребците ще бъдат охранявани, докато тренират и ще се следи строго за спазване на забраната за къпане в язовир „40-те извора”, както и във фонтаните в центъра на Асеновград. В замяна на тези мерки протестите в града се преустановяват за 2 седмици.След 14 дни ще има нова среща, за да се докладва докъде са стигнали действията на Община и държава за удовлетворяване на исканията. До момента са описани 17 незаконни постройки в ромската махала, като описването продължава. След това те ще бъдат съборени, а хората без адресна регистрация, изселени от града.

Вижте и ВИДЕО по темата: