Вече са задържани девет души за побоя над лесничеи в Баня. Единият от арестуваните е непълнолетен, съобщи инж. Добрин Иванов, директор на Горското стопанство в Хисаря. . Горските бяха нападнати в понеделник вечерта, след като при проверка за незаконна сеч попаднали на три ромски каруци. Малко след това голяма група роми дошла и пребила мъжете с камъни и колове.

Тримата пострадали са в добро състояние. Двама от тях вече дори са се върнали на работа, а третият все още е под лекарско наблюдение предаде Нова.

Лесничеите  очакват справедливи наказания за нападателите, обяви директорът на горското стопанство в Хисаря инж. Добрин Иванов.

Ето и какво се е случило:

Нападението било извършено, след като седем горски служители с три автомобила били изпратени по сигнал за незаконна сеч край моста на река Стряма в понеделник вечер.

Лесничеите виждат три каруци, натоварени с дърва. Две от тях успяват да избягат, но горските спират третата. В същия момент група роми ги нападат с камъни и колове. Изпотрошили и два от служебните автомобили на Горското стопанство.

Добиваната без разрешение дървесина се продавала на черния пазар.