Районен съд – Пловдив призна за виновни трима мъже от Раковски за това, че са нападнали полицейски служители. Това са Милко Манолов, Славчо Манолов и Емил Манолов. Инцидентът е станал вечерта на 10 юли. Полицаите получили сигнал за шум и отишли на проверка. На място обаче срещнали съпротива от тримата мъже в опита да им проверят личните документи. Те започнали да бутат и блъскат полицаите, в резултат на което скъсали и униформите им.

Милко Манолов получава лишаване от свобода в размер на една година, като намалява така определеното наказание с една трета и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на осем месеца.  Изпълнението на така наложеното наказание в размер на осем месеца с изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

Емил Манолов – лишаване от свобода в размер на шест месеца, като намалява така определеното наказание с една трета и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца. Изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца с изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

Славчо Манолов – лишаване от свобода в размер на шест месеца, като намалява така определеното наказание с една трета и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца. Изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца с изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.