Огромни камъни са паднали на пътя Асеновград -  Смолян в района на село Бачково, сигнализираха читатели нa TrafficNews.bg. По думите им късовете от скалите предизвикват опасност, тъй като трудно могат да бъдат забелязани от далече.

От АПИ предупреждават, че заради валежите от дъжд е повишена опасността от образуването на свлачища и срутища по пътищата в планинските райони. Най-рискови са направленията Асеновград-Смолян, Кричим-Девин и Югово-Лъки. Водачите трябва да бъдат особено бдителни, преминавайки по посочените участъци.

Движението по пътя Пловдив – Асеновград, от изхода на град Пловдив до град Асеновград, се извършва двупосочно в едното платно в посока Асеновград поради ремонтни дейности в участъка. Срокът на ремонта е до 10 юни.

 Преминаването по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, в района на моста над река Марица, е ограничено за МПС над 5 тона, поради намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут за водачите е по път ІІ-66 Стара Загора-Поповица и път І-8 София=Пловдив-Свиленград.

СНИМКА: АРХИВ