Двама следователи извършват огледи на мястото, където тази сутрин 58-годишният Джамал Хаджиев от Девин почина, след като беше затиснат от паднала от 10-метрова височина бетонна плоча. По случая от Прокуратурата са образували досъдебно производство по чл. 123 от Наказателния кодекс, при който обвинените се наказват с лишаване от свобода до пет години.

По-рано днес проверка по повод инцидента направиха и от Областната инспекция по труда, за да се установят причините, довели до инцидента. Екипите инспектират за евентуално допуснати нарушения на изискванията на трудовото законодателство. Санкциите са определени в КТ от порядъка от 1500 до 15 000 лева за всяко едно нарушение, заяви пред TrafficNews.bg директорът на Областната инспекция по труда в Пловдив инж. Атанас Чернаев.

Нещастният инцидент е станал в индустриалната зона, където се изгражда логистичен център на голяма верига магазини. По време на строителна дейност на сградата двама работници се били издигнали с вишка, а един направлявал отдолу. През това време от около 10-метрова височина на сградата паднал панел и ударил вишката, след което затиснал работникът отдолу. 58-годишният Джамал Хаджиев от Девин е загинал намясто.

Двамата му пострадалите колеги са настанени в УМБАЛ "Свети Георги". При единия е имало съмнение за хематом на черния дроб, но той е изявил желание да не бъде хоспитализиран. Другият, 24-годишен, е приет в Клиниката по неврохирургия, където по спешност е опериран заради счупен прешлен в областта на кръста. При постъпването си в клиниката пациентът е бил в съзнание и без опасност от парализа.

Шефът на Инспекцията по труда: Ще се търсят отговорните лица за инцидента със загинал работник в Стряма ВИДЕОЕдиният от пострадалите е със счупен прешлен в областта на кръста, опериран е по спешност

58-годишен мъж е загиналият при злополуката в Стряма! Панел е паднал върху него от 10 метраДвама души на 29 и 26 години са в болница