Нови пътни връзки с автомагистрала "Тракия" се появиха на километри от Пловдив. Става въпрос за намиращия се при 164 км на аутобана пътен възел "Плодовитово". Той ще е от голяма полза за живеещите в региона на Оризово, Плодовитово и Първомай, както и за зеленчукопроизводителите в региона. Освен това осигурява и връзка на транспортните потоци по автомагистралите "Тракия" и "Марица".

Изграждането на новите пътни връзки е струвало 1 милион и 71 хиляди лева. Строителството е започнало през май, а срокът е бил 45 дни. Голям проблем се е оказало отчуждаването на имотите, на които е трябвало да се построят новите връзки. Имало е имот с цели 24-ма наследници. Някои от тях вече живеят в Испания и Германия и търсенето им е отнело време.

Все пак новите връзки Бургас-Плодовитово и Плодовитово-София бяха открити с тържествен водосвет.

„Това е изключителен бърз и лесен достъп до автомагистрала „Тракия” и автомагистрала „Марица”. И свързва третокласния път, който пък е най-бързия път между Първомай, Оризово, Братя Даскалови”, обясни регионалният министър Николай Нанков.

Той посочи, че се предвижда изграждането на уширения на магистралата за зеленчукопроизводителите, за да има къде да се предлага стоката им.

Вижте още във ВИДЕОТО: