Асеновградчани отново се вдигат на протест тази седмица. Повод за това стана документ, получен от Йордан Тодоров, баща на две от пострадалите деца. В него пише, че съдът прекратява съдебното производство срещу заподозрените за участие в побоя жители на ромската махала, поради процесуални нарушения, и делото се връща на прокуратурата. Конфликтът избухна между роми и българи в Асеновград през месец юни. 

Йордан Тодоров се опасява, че това ще доведе до освобождаване от ареста на хората, които са нападнали децата и техните треньори.

Мъжът е категоричен, че уличен протест ще има още в края на тази седмица, предаде BTW.

Припомняме, че на 26 юни възникна конфликт между две групи в района на язовир „40-те извора“ край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че  един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг - с два счупени прешлени.