От управата на хотел Беркут, в който 4-годишно дете беше засмукано от джакузи заявиха пред TrafficNews.bg, че в джакузито е имало няколко деца, които са били сами и без надзор. Тепърва обаче ще изясняват фактите, след като изгледат записите от охранителните камери. Отричат върху джакузито да е липсвала предпазна решетка.

„Някои неща стават въпреки всички действия, които сме предприели като ред в хотела, указателни табели и ако можех да върна времето, бих направил така че това да не се случи.”, обясни собственикът на комплекса Иван Маринов.

По неговите думи за 12-годишната история на хотела, това е първият подобен случай.

„Редовно ставаме свидетели на родители, които оставят децата си без надзор в джакузито, други ги взимат с тях в сауната и сме безсилни да се справим с тези ситуации, защото родителите казват, че това са техните деца и те решават какво да правят с тях”, заяви още Маринов.

„Аз бях със сина си в джакузито, когато стана инцидента”, твърди от своя страна бащата на пострадалото дете Марин Банчев.

-Липсваше капачката, която трябваше да седи върху помпата на съоръжението, която засмука сина ми за седалищните части.”, разказа още бащата пред TrafficNews.bg.

Детето остава в болница със своята майка. То ходи изключително трудно. За щастие не се налага операция, но заради травмите по седалищните части, трябва да останат в лечебното заведение.

„В момента не може да седне, не може да спи, не може да се изходи, много трудно ходи, всичко предизвиква плач и болка.”, казва бащата Марин Банчев.

Родителите на пострадалото дете са подали жалба в районното управление и са решени да си търсят правата докрай.

Какво се е случило и каква е позицията на хотелския комплекс – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: