Температурата в Родопите падна до 3 градуса през деня. Това показа термометърът на наш читател в родопското село Елховец, който ни изпрати и снимки за доказателство. В Пловдив неделната сутрин ще бъде една от най-хладните през следващите седем дни. Термометърът сутрин ще отчете около 10 градуса. Следобед обаче ще бъде приятно за разходка с идеалните 25 градуса. 

От началото на новата седмица градусите в Града под тепетата ще започнат постепенно да се понижават. В първата половина на седмицата ще бъдат все още ще са над 20, но от петък ще става по-хладно. Сутрешните температури ще бъдат около 7, а максималните около 18 градуса. 

А какво ще бъде времето през октомври? 

През октомври месец е „традиция да се радваме на циганско лято. Този октомври няма да е по-различен и ще ни предложи „циганско лято” с приятните температури движещи се между 19 и 24 градуса.

Първите дни на октомври 2017, очакваме да се развихри циганското лято и температурите да тръгнат нагоре, като в някои  югозападни райони на страната да достигнат до 27 градуса.Ясното и слънчево време ще създаде предпоставки за утрешни слани около 7-9 октомври.

Топлото време ще се запази в началото на деседневието. Но от 15-17 октомври очакваме силни проливни дъждове и понижение на температурите. Към 20 октомври ще се изясни, дневните температури ще продължат да вървят надолу, като максималните ще се движат между 8-12 градуса. В този период очакваме да паднат сериозни слани като сутрешните температури ще се движат между -4 и -2 градуса. Снеговалежи очакваме и около 29-30 октомври. Температурите ще продължат да се понижават.

ВРЕМЕТО в неделя 24 септември в цялата страна

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Утре облачността ще е разкъсана, след обяд – предимно значителна, но ще се задържи почти без валежи. По-късно през деня ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев, предаде "Фокус".

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, след обяд предимно значителна, по билата ще е мъгливо. Почти без валежи. Ще духа умерен, по билата и временно силен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 6°.

Още в понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток, в Дунавската равнина и източните райони ще се усили. Ще се запази такъв и през следващите дни. Облачността ще бъде по-често значителна. На места ще има и валежи, предимно слаби. На повече места и повече като количество ще са във вторник. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните бавно ще се понижават.