Лятото свърши, но това не е края за разходките и преживяването на приятни емоции. Пловдив и околността крият интересни места, за да преживеете нещо различно. Есенните дни са подходящи за екстремни изживявания.

Ще ви представим няколко вдигащи адреналина дейности, недалеч от Пловдив.

 

Полет с парапланер 

Полетът с парапланер е един от най-лесните и приятни начини да усетиш свободата на птиците, а летенето в тандем с опитен инструктор го прави и един от най-достъпните. Само на час път от Пловдив, любителите на силни усещания могат да преживеят удоволствието да полетят. Скоковете се извършват над Вазовия град. Трябва да се качите на лифта, който е най-дългата пътническа седалкова въжена линия в България. Слизайки от него пред вас се открива невероятна гледка, а от поляните в страни парапланеристите се впускат в полет.

В зависимост от желанието ви, преживяването може да трае от 30 минути до час и половина.

Снимка на Apostol Kumanov.

 

Скок с бънджи

Безспорно бънджито е начинът за вдигане на адреналина.  Мостът на Клисура е мястото, където може да се насладите на екстремното преживяване и е само на 90 километра от Пловдив. Съоръжението е високо 70 метра, което го прави второто най-високо място за бънджи скокове в България. Мястото позволява да се извършват различни бънджи скокове в зависимост от усещанията, които искате да изпитате.

Бънджи полетът от моста на Клисура трае едва няколко секунди, които обаче са достатъчни да накарат цялото ви тяло да изтръпне и да почувствате истинския адреналин и наслада от свободното падане.

 

Летене с мотоделтапланер

Ще останем още малко във въздуха. Една от големите атракции край града под тепетата е урок по летене с инструктор и възможност за управление на мотоделтапланер или самолет.  Това преживяване е достъпно за всеки в край Белозем. Уроците траят между 15 и 30 минути.

Във въздуха може да се насладите на невероятна гледка.

 

Полет с балон

Ако сте уморени от постоянния стрес в ежедневието, има лекарство против това. Предлагаме ви да се потопите в света на полетите с балон. В село Белозем това може да стане реалност. Има различни варианти за полет, в зависимост от времето и хората, с които сте.

 

След излитането идва момента да се наслаждавате на полета, като е възможно Вие сами да управлявате балона за кратко. Когато наближи време за кацане, ще получите указания как да се приземите безопасно.

Свободният полет е в два варианта - 30 минути и 1 час. 

И още една идея. 

Разходка с АТВ или бъги 

Никога не си се качвал на АТВ, но винаги ти се е искало да опиташ? Сега имаш страхотната възможност да го направиш.  Разходките с АТВ са спорт подходящ за хора от всички възрасти, които търсят отмора, зрелищни преживявания и много адреналин. Многобройните маршрути които сме подготвили за Вас из същинската Родопа планина са с различна степен на трудност.

Край Пловдив се предлагат индивидуални програми - маршрути за различни интереси и времетраен.
А ако АТВ-то ви се вижда прекалено екстремно, то разходката с бъги е подходящо за хора, обичащи да се наслаждават на природата. Сanamoffroad разполага със собствен терен. Той се намира в гр. Пещера и е лесно достъпен, тъй като може да паркирате със собствения си автомобил буквално пред него. Ще може да се насладите на пещера “Снежанка”, връх "Баташки снежник", резерват "Купена" и местността Перина със своите три планински езера, както и каране по автентичен, запазен до днес над 10 км. римски път.

Не забравяйте да вземете своята камера, за да запазите завинаги своето екстремно, а в същото време и рехабилитиращо сред природата преживяване.  

 

Конна езда

Ако сте любители на дивата и автентична природа, на конете, конната езда  или конния  туризъм, то може да се насладите от две незабравими изживявания -  конната  езда и допира до величествената  красота на вековна България.

Това е достъпно на много места край Пловдив.  

Конна база "Стела" се намира в летовище Бяла Черква в сърцето на  магическите Родопи. То е разположено само на 32 км (35мин.) югозападно от Пловдив. В непосредствена близост до конната база се намира и Белочерковският манастир „Св.св.Петър и Павел“. Това е най-високият манастир в България.

Комплекс „Тракиец“  

Комплекс „Тракиец“  е разположен  в сърцето на Тракия, на 30 минути от Пловдив. Четиризвездният комплекс е създаден от любов към конете и страст към конния спорт.“Тракиец“ предлага конна база, хотел, ресторант и винарна, конферентна зала, релакс център,фитнес открит басейн, лятна градина и детски кът. Конната база разполага с  открит и закрит манеж, което дава възможност за целогодишна езда. Конна база Тракиец  предлага разходка на кон или пони и езда за начинаещи и напреднали с квалифицирани треньори.

Конна база „Фригопан“.

Комплексът се намира в с. Царацово и в непосредствена близост до град Пловдив – само на около 12 км от центъра на града. Неговото местоположение го прави лесно и бързо достъпен за всички, които желаят да се занимават с любителска или професионална конна езда. Съвременното съоръжение разполага с три открити манежа и един закрит. В конната база се предлагат уроци и курсове по езда за деца и възрастни от абсолютно начинаещи до напреднали и дори състезатели.

А за тези, които просто желаят  да се откъснат от забързаното и изпълнено със стрес ежедневие може да се отдадат на приятна разходка на кон на чист въздух и слънце.

Конна база „Тангра“

Тя се намира на 15 км. от град Пловдив. Базата разполага с просторни боксове по немски стандарти, полубоксове и падоци за конете. Плацът за езда е пясъчен и е с големина 2500кв.м. Има вьзможност за разходки и кратки походи из живописната природа, покрай река „Стряма“.