66 830 ученици от 199 учебни заведения тръгват на училище тази година в Пловдивска област. Всички училищни ремонти са приключили, а ако някъде все още има частични такива, те няма да затруднят учебния процес, коментира Здравко Димитров пред Дарик. По думите му всички директори и преподаватели имат готовност да започнат работа.

Областният управител е отправил обръщение към кметовете на общините да се включат лично в инициативата да се проведе открит урок с първокласниците за безопасно преминаване през пешеходните пътеки около всяко училище, както и освежаването им.

Инициативата за провеждането на открит урок пред първокласниците се организира съвместно със сдружение "Български транспортен холдинг". Целта на открития урок е пред децата да бъдат представени правилата за безопасно движение и преминаване през пешеходните пътеки.

Здравко Димитров участва при откриването на новата учебна година в училище "Св. Св. Кирил и Методий", в което е учил, и там ще се включи в открития урок по безопасност на движението. На събитието, което ще се състои от 10.30 часа, ще присъстват Пловдивският митрополит Николай, Алекси Кесяков и инж. Койчо Русев.