Родители от Панагюрище събраха подписка в защита на обвинената в побой над дете учителка Павлина Ерова от детска градина „Пролет“. Документът е изпратен до медии, разпространява се и в социалните мрежи.

Инициаторите подчертават, че така опровергават клеветите и обидите срещу педагожката и екипа на градината. Апелират за преустановяване на провокативните изказвания, които рефлектират върху децата. Припомнят, че Ерова в професионалния си стаж е възпитала поколения будни панагюрци. И осъждат поведението на бащата Георги Налбантов, който си е позволил да заплашва, обижда и удря учителката пред очите на децата, които все още преживявали стреса от случилото се.

мятат, че Налбантови умишлено отказват да приемат факта, споделен в ефир от приятелче на сина им, че то е причинило травмите по време на игра.

За два дни подписката е подкрепена от 26 имена. Има и неуспели по обективни причини да се включат. Затова събирането продължава. В обръщението си авторите изразяват надежда, че започналата проверка на институциите ще извади наяве истината.

Скандалът се разрази, след като Георги Налбантов разпространи в социалните мрежи снимки на2-годишния си син, взет от градина с насинена цяла лява буза и хематоми по лявото ухо. Бащата твърди, че детето разказало как учителката го пляскала по бузките, дупето и му дърпала ушите.

По случая тече проверка от Община Панагюрище и Регионалното управление по образованието в Пазарджик. Резултатите се очакват в следващите дни.