Окръжната прокуратура в Пловдив се заема със случая със застреляния 47-годишен мъж в пазарджишкото село Виноградец. Това става по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи самият той при посещението си в Пазарджик.

Причина за преместването на случая е разпространена от близките на загиналия информация, че веднага след инцидента собственикът на оръжието – Лазар Влайков, се е обадил на районния прокурор на Пазарджик. Самият прокурор е признал, че има лични контакти с Влайков, но не се били чували от месец, поясни Цацаров. Предстои прокурорът да бъде разпитан като свидетел по делото.

В същото време е изискана разписка за телефонните разговори, които Лазар Влайков е провел в нощта на инцидента, за да се провери на кого се е обаждал той.

6-годишното дете, на чиито рожден ден се разигра драмата, утре ще бъде разпитано по случая.

Все още налице са две версии. Едната е, че детето е произвело фаталния изстрел, след като в ръцете му попаднало зареденото оръжие. Другата е, че Влайков е този, който е стрелял. Показанията на разпитаните до момента свидетели се разминават – едни подкрепят първата версия, други – втората.

В момента тече и ДНК-експертиза по случая.