44-годишният Георги Генов, който 2 дни бе издирван под дърво и камък заради убийството на жена си Катя е арестуван преди малко.

В него е намерено и оръжието на престъплението, съобщава Блиц.

Днес е бил арестуван във вила на свои роднини, която се намира край село Мухово, на границата между пазарджишка и софийска област.

Припомняме, че жестокото убийство беше извършено около 19,30 ч в петък на кръстовище в Пещера, където Георги наръгал съпругата си многократно с нож в тялото и лицето.

До трагедията, която остави две момичета без майка, се стига след семеен скандал - 41-годишната Катя повече не можела да търпи постоянния тормоз от съпруга си, въпреки че двамата имали почти 20-годишен брак.

В петък вечерта Катя слязла от автобуса от Пазарджик на главната улица в Пещера и тръгнала вляво към дома на майка си, който се намирал на няколкостотин метра. Когато стигнала до малкото кръстовище, на броени метри от главната, била пресрещната от Георги. След като произнесъл няколко гневни реплики, той започнал да бие жена си, а Катя извикала за помощ. В този момент мъжът извадил нож и започнал да нанася удари по тялото и лицето на жертвата.

Живеещи в близките къщи чули писъци от умиращата жена. На жестокото убийство има очевидци, които не са спрели, вероятно от страх. Никой не е опитал да помогне на жената. Други видели, че след като жертвата паднала в средата на пътното платно, убиецът бързо тръгнал към паркираната си наблизо кола, качил се и избягал в неизвестна посока.