Голямо количество наркотици са открити при акция в Пазарджишко. На пътя между Пещера и Брацигово в местността „Милева чешма“ автопатрул засякъл паркиран лек автомобил „Пежо“. Оказало се, че возилото е управлявано от стария познайник на органите на реда  37-годишен мъж от брациговското село Козарско.

Мъжът има предишни криминални регистрации за отглеждане и разпространение на наркотици. У него пристигналите на мястото криминалисти открили две саморъчно направени цигари с марихуана.

Униформените претърсили и  жилището на мъжа в село Козарско. Вътре полицаите открили 17 саксии с растения с височина между 0.80 м и 1.5 м, които при направения полеви наркотест реагирали положително на марихуана.

Общото количество на растенията е около 5.3 кг., като са намерени още около 200 грама суха марихуана, 11 грама семена на канабис, 40 таблетки „Субоксон“, лампа за осветление на растенията и електронна везна. Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа , а спрямо него е образувано полицейско производство. Откритата дрога и оборудване са иззети, работата по случая продължава.