Протестното шествие на асеновградчани блокира шосето Асеновград-Бачково. Хората се хванаха за ръце и изиграха българско хоро под съпровода на гайдарите, които поведоха процесията по-рано. Към момента множеството поема в обратна посока към центъра на Асеновград. 

По-рано днес събралите се пред паметника на Цар Иван Асен II протестиращи решиха да тръгнат по планинския път към Бачково, за да демонстрират несъгласието си с липсата на ефективна държавна намеса по казуса с ромската махала. Протестът бе обявен за 7 часа, но хората изчакаха да се съберат, а сетне множеството потегли предвождани от трима гайдари, които не спряха да свирят традиционни мелодии. 

Полицейски екипи ескортират протестиращата група и затвориха за автомобили пътя, през който преминава тура. Органите на реда съветват шофьорите да избират обходни маршрути. Към момента пътят все още е затворен, а от двете страни са се образували огромни тапи от автомобили. 

Припомняме, че гражданите на Асеновград отново са на улицата, след като в четвъртък в града се проведе Национална кръгла маса за реална политика и ефективно решаване на проблемите на етническата интеграция. Тогава бе обявено подновяването на протестните действия с искания за искания за ред, спокойствие, работещи институции, равни права и задължения за всички български граждани, както и мирен диалог с властимащите. 

Сред гражданите, които излязоха на улицата и тази вечер, е бащата на едно от битите деца. Той поиска действията по събаряне на незаконните къщи и постройки, населявани от роми, да продължат. Сред протестиращите се чуха искания за доживотни присъди и справедливост за всички. 

Ето и ВИДЕО от протестното шествие тази вечер: