Около 50 протестиращи се събраха пред паметника на Цар Иван Асен II в Асеновград тази вечер, предаде репортер на TrafficNews.bg. Хората изчакаха да се съберат, а сетне множеството потегли на протестно шествие по пътя за Бачково. Трима гайдари, които огласиха градинката пред паметника докато протестиращите се сбираха, поведоха процесията.

Сред гражданите, които излязоха на улицата и тази вечер, е бащата на едно от битите деца. Той поиска действията по събаряне на незаконните къщи и постройки, населявани от роми, да продължат. Сред протестиращите се чуха искания за доживотни присъди и справедливост за всички. 

Припомняме, че гражданите на Асеновград отново са на улицата, след като в четвъртък в града се проведе Национална кръгла маса за реална политика и ефективно решаване на проблемите на етническата интеграция. Тогава бе обявено подновяването на протестните действия с искания за искания за ред, спокойствие, работещи институции, равни права и задължения за всички български граждани, както и мирен диалог с властимащите. 

От Инициативния комитет са недоволни от случилото се след побоя между роми и млади гребци от края на юни. Припомняме, че преди дни отвори полицейски приемна в ромската махала на Асеновград. Общината е финансирала начинанието с 30 000 лева. Държавата отпуска още 15 000 лева за работата на приемната.

На днешния митинг беше поканена народната певица Валя Балканска, но гостенката все още не се забелязва сред присъстващите. Полицейски екипи ескортират протестиращата група и затварят за автомобили пътя, през който преминава протестния тук.