„Ако досега съм плащала 10 лева за вода, сега трябва да платя 15 лева. Плюс издръжката за храна, плюс лекарствата, които купуваме”. Така пенсионерка от Клисура обобщи тежката си финансова ситуация след като водата в населеното място е поскъпнала с над 64 процента.

Над 100 души днес се събраха на протест срещу новата цена. От юли предлаганата в общината вода от 99 стотинки вече струва 1,42 лв. Недоволните граждани, много от които пенсионери без високи доходи, се събраха пред сградата на Общината. Със себе си те носеха плакат, според който поскъпването на цената на 1 куб. м вода означава един хляб по-малко на трапезите им. Недоволството на гражданите този път беше мирно и не се стигна до блокиране на пътищата.

Според протестиращите водоснабдяването в Клисура все още е каптажно, а през годините не са направени никакви сериозни инвестиции, които да оправдаят повишаването на цената.

Жителите на Клисура искали да не плащат водата още миналия месец, но сметките идвали в пощата, където идват и пенсиите им. Така се налагало да минават от гише на гише. Заканват се обаче, че „ако не се вземат мерки”, няма да платят водата си през септември.

„Мерките” в случая най-вероятно означават връщане на старата цена.

Вижте ВИДЕО от протеста: