Полицаи от Пазарджик спасиха възрастен билкар, който се загубил в планината над Пещера. 76- годишният мъж излязъл в неделя сутринта да бере билки и повече не се прибрал. Близките му решили, че е замръкнал при приятел, тъй като често го правел и не го потърсили. След като обаче не се  появил и в понеделник, те се разтревожили и във вторник сутринта подали сигнал в полицията. 

Веднага била сформирана група за издирване, в която се включило и следово куче. Димитър бил открит в трудно достъпна местност , на 10-12 км над Пещера, в местността Пирина. 

Той бил дезориентиран, изплашен и дехидратиран, тъй като бил прекарал две нощи на открито в планината без храна и вода. С джип е откаран до болницата в Пещера, където са му оказали помощ и той ще прекара няколко дни там под наблюдение. "Възрастният мъж е намерен в относително добро състояние, но лекарите предполагат, че още една нощ на открито щеше да е фатална за него" коментира говорителят на ОД МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов за TrafficNews.bg.