Намиращ се на 60 километра от Пловдив, Туристически възпоменателен комплекс Бунтовна е разположен в историческата местност Конска поляна. Обграден от вековни букови дървета на 1400 метра надморска височина.

В близост до хижата има интересни възрожденски и социалистически паметници. В местността се намират останките на средновековните български укрепления Калето, Кулата и Канарата.  През ясни нощи се разкриват красиви пейзажи, виждат се светлините на близките села, дори и на Пловдив.

Съвсем наблизо е пътят, по който са минавали търговските кервани от Копривщица. По него са бягали, за да се спасят от изтребление, участниците във Априлското въстание и жителите на разрушените села след погромите през 1876г. Комплексът разполага и с музейна експозиция. Изкачването на връх "Вълк" е препоръчително заради красивата панорамна гледка.

Пътят е много приятен и панорамен, на много места можете да спрете, за да се полюбувате на невероятни живописни гледки. За да стигнете до самата хижа трябва да достигнете до пловдивското село Кръстевич и от там се отбива по не асфалтиран път, който е поддържан и в добро състояние. 

Температурата е около 8 до 10 градуса по ниска от тази в Пловдив, въздуха е много чист и свеж. А самата букова гора е величествена.