Непоносима смрад измъчи живеещите в центъра на пловдивското село Милево. Причината за миризмата била разлагащото се тяло на мъртво куче, което се оказало затрупано от отпадъци. Дотам се стигнало, защото служителката в намиращия се на центъра магазин редовно изхвърляла боклуците от него извън контейнерите, предназначени за тази цел.

За проблема, който е от вече една година, разказа читателка на TrafficNews.bg. За това време имало много приятелски разговори, за да спре практиката с хвърлянето на боклуците, но ефектът бил нулев. Тогава се стигнало и до ужасната ситуация с кучето.

„Капакът преля след като покри труп на куче с кашони от стоката си и съответно 2 седмици при 40 градуса температура не се дишаше. Носеше се зловонна миризма, зелени мухи влизаха в къщите ни, беше кошмар”, разказва читателката ни. Надеждата на живеещите в село била в камиона за боклук, който трябва да вдигне отпадъците. Проблемът е, че в селото сметопочистващ камион минавал веднъж на 10-12 дни.

„Можете да прецените при тези горещини какво дишахме”, коментира жената. В крайна сметка кучето било отстранено. „Традицията” боклуците от магазина да бъдат изхвърляни извън контейнерите обаче продължава. Вече е натрупана нова партида, а около сметта обикалят мухи. Според читателката ни най-вероятно са изхвърлени развалени меса, а оттам и мухите.