Работна среща за представяне на резултатите от извършената работа по поетите ангажименти за решаване на проблема с ромите ще се състои в Асеновград тази вечер. Тя се организира от кмета Емил Караиванов и на нея са поканени различни институции, както и хора от инициативния комитет на протестиращите от града.

Очаква се да присъстват представители на Областна и Общинска администрация, депутати от Асеновград, представители на EVN България, Дружество „ВиК” - Асеновград, Районно управление на МВР, Дирекция „Социално подпомагане” и представители на политическите сили в Общински съвет - Асеновград.

На последната среща в града, на която присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на града, главният секретар на МВР Младен Маринов и директорът на пловдивската полиция Атанас Илков, се взе решение за предприемане на спешни мерки от страна на държавата спрямо незаконните жилища в ромска махала в града, съобщава Дарик.

Преди четири дни в Асеновград се проведе първата акция за ликвидиране на незаконно застрояване в района над квартал "Лозница", а резултатът от нея е 16 незаконни постройки по-малко.

Община Асеновград продължава проверките за незаконно строителство, а по отношение на вече констатираното такова - тече законовата процедура, подчертаха тогава от администрацията.