Съдът в Асеновград в момента гледа жалбата над Петър Низамов - Перата срущу наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Вижте видеото в моята Фейсбус страница - на него ясно се вижда как съм нападнат", заяви Низамов на влизане в съдебната зала. Той визира запис, излъчен по Асеновградската телевизия, в който моментите на спречкаването между него и телевизионния оператор се виждат от друг ъгъл.

Самият запис беше представен като доказателство в съдебната зала и от адвоката на Низамов. Освен това защитникът поиска като доказателства да бъдат включени и различни статии от печатни и интернет издания, свързани със случая, както и коментари на граждани, публикувани под такива. Според Перата тези коментари показват обществената нагласа, след като хората са се запознали с това видео. Съдът прие доказателствата в тази част от делото, въпреки че според прокуратурата публикации от подобни медии нямат място в него.

Низамов и адвокатът му настояват обвиненият в хулиганство Низамов да бъде освободен, като бъде променена неговата мярка за неотклонение. 

В съдебната зала Перата цитира наказателно-процесуалния кодекс и частта от него, според която, ако няма обосновано предположение за извършване на престъпление, то не следва да има и мярка за неотклонение. 

Делото продължава, в залата отново дойдоха хора в подкрепа на Перата.