​Преди около 3 месеца всички медии писаха за тежкото финансово състояние на Лили и Митко от Вълчан дол, които преживяват, заедно с болните си родители с  месечни доходи в размер на 130 лева.

Новината предизвика вълна от съпричастност, както в социалните мрежи, така и в реалността. Мнозина се отзоваха на отправения зов за помощ, а колите с дарения една след друга вървяха към дома на децата.

Мнозина от благодетелите освен материална помощ, осигуряваха на децата приятни емоции и разходки в близкия Смолян и околностите.

Днес Лили и Митко са в София на гости при президента Румен Радев и неговата съпруга, която лично взела децата от дома им на 1 юли, пише rodopchani.bg. Предната седмица Десислава Радева посетила децата и се запознала с тях, а този уикенд дошла и ги взела със себе си в столицата.

Със събраните от дарения средства е ремонтиран покривът на къщата, в която живее семейството. Вчера са взети и размери за нова дограма, съобщава ни кметицата на Вълчан дол Едита Текьова, която играеше водеща роля в събирането на средства и дарения за семейството.

По информация, също получена от нея, семейството към момента няма нужда от дрехи, обувки и хранителни продукти. Последните получени пакети дори не са отворени. След предстоящия ремонт на къщата на Лили и Митко кметицата, заедно с още няколко жени ще прегледа дарените неща и тези, които могат да се използват от децата или родителите им, ще бъдат оставени, а останалите ще бъдат дарени на други семейства в нужда от общината, уверява ни госпожа Текьова.

Отново с дарените средства е сменена тазобедрената става на бащата на Лили и Митко. В момента той е в болница и се възстановява след направената му операция.

Историята на Лили и Митко, която към момента е с щастлив край, е едно от доказателствата за това колко съпричастен и отзивчив е родопчанинът и българинът въобще.

Постъпката на президентското семейство пък ни кара да се гордеем с държавния си глава и неговата съпруга, които са запазили човешкото и доброто в себе си.