Свидетелите на Йехова осъдиха община Карлово за наредба, която касае забраната да се разпространява религиозна литература на територията на общината. През януари от клона на вероизповеданието бяха завели дело в Административния съд в Пловдив, с което се иска отмяна на наредбата. Освен частта за разпространение на религиозна литература те са атакували и забраната за религиозни сбирки извън установените места, както и носенето на религиозни символи, които не са част от регистрираните вероизповедания у нас.

Магистратите в Пловдив са приели жалбата на йеховистите и са осъдили в тяхна полза. Причината за отмяната на наредбата обаче е друга. Според съдиите тя е незаконосъобразна, тъй като преди приемането й тя не е била публикувана за разглеждане на публично място.

През последните месеци редица мисионери от „Свидетелите на Йехова” в Карлово бяха глобени заради раздаването на техни брошури и диплянки по улиците на града.  Санкциите бяха между 50 и 500 лв. за първо нарушение  и до 5000 лв. за повторно.