24-годишен мъж от доспатското село е в кома, след катастрофа рано тази сутрин. Мъжът е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Незабавно му е оказана медицинска помощ и е транспортиран в МБАЛ-Смолян, след което е транспортиран в болница в Пловдив, където лекарите се борят за живота му.

Катастрофата става тази сутрин малко преди 6.00 ч. на 2 км преди разклона за с.Любча, община Доспат, където лек автомобил БМВ 320, управляван от 24-годишен млад мъж, излиза от пътното платно вляво и се забива в крайпътни дървета. В автомобила са пътували общо четирима мъже, трима от с.Любча, а четвъртият от Ракитово, съобщава dariknews.bg.

Вечерта преди инцидента групата приятели се почерпили в заведение в доспатското село, след което продължили в беседка извън селото. Пътният инцидент станал на сутринта, когато тръгнали да се прибират с автомобила за селото.

На мястото на произшествието екип на Районна служба "Пожарна безопасност"-Доспат е оказал техническа помощ и обезопасил автомобила.

Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. Установено е, че той е управлявал след употреба на наркотични вещества - амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Девин и срещу него е образувано досъдебно производство.