Обилен дъжд, придружен с градушка, се изсипа в района на Чепеларе и Пампорово. Ледените късове с големина на грахово зърно паднаха този следобед в околностите на курорта и родопския град, както и по пътя за село Проглед. За броени минути на места натрупа сериозна ледена покривка.

По улиците в Чепеларе потекоха "реки" вследствие на проливния дъжд. Почти в цялата област вали дъжд с временни прекъсвания.

Заради гръмотевичните бури в Смолянско имаше редица сигнали за проблеми с електричеството в населени места. От сутринта има прекъсване на електричеството в десетки населени места в цялата област.

„Има периодични изключвания на електричеството на територията на областта поради влошеното време. Големите населени места вече са захранени, правим опити да възстановим електричеството и в другите населени места, които в момента за без захранване“, коментира говорителят на EVN Крум Косев.

Според него проблемът идва от изключването на защитите на електропроводите, като на този етап няма информация за по-сериозни проблеми с електропреносната мрежа.

градушка Чепеларе Пампорово

градушка Чепеларе Пампорово