Традиционното годишно състезание по риболов на Ловно-рибарското сдружение „Сокол-1893“ – Пазарджик, ще се проведе днес на стопанисвания от организацията водоем край село Звъничево. До момента за турнира са записани 55 участници, съобщава организаторът Андон Андонов. Много от тях са деца.

Състезанието е индивидуално. Ще се проведе в 4 категории – деца до 14 г, юноши до 18, възрастни и девойки и жени. Първенците във всяка ще получат купа, както и въдичарят, постигнал най-добър резултат и обявен за шампион на турнира. За всички са осигурени грамоти и предметни награди, като 2 допълнителни се предвидени за най-млад състезател и за хваналия най-голяма риба.

За всеки от участниците е осигурен терен от 6 метра, в който ще лови с по 1 въдица, плувка и кука, но може да ползва неограничено количество стръв и захранка. Уловът се пази до финалното измерване в живарник, а после се връща обратно във водата, предаде Дарик.

Очаква се и тазгодишното издание да е заредено с емоции. Изненади никога не са изключени. Миналата година най-добра в категорията на дамите бе 6-годишната Виктория Пашова, при това – за втора поредна година. Най-голяма риба пък извади журналистът Спас Спасов, който обаче е и дългогодишен ловджия и въдичар.

Водоемът предварително е зарибен с 2500 каленика, 320 кг каракуда, шаран и сомчета. Във водите му не липсват и едри екземпляри бял амур и толстолоб. За организаторите най-радващо е, че всяка следваща година в турнира се включват все повече деца и младежи, показващи грижа към природата и опазването на нейните богатства.