„От селото да махна кучетата?!? Е, що трябва да ги махна?”. Това пита Стойчо Марков – собственикът на питбула, който нахапа дете в Пловдивско. Инцидентът стана в село Динк. Мъжът разказва, че излязъл на разходка с един от питбулите си. Отишъл на центъра, купил си кафе и седнал на една пейка в парка.

Тогава се появил малкия Димитър. По думите на Стойчо другите деца все още били далеч. „Дойде детето, вика „Яде ли слънчоглед?”. Аз да не го храня всеки ден със слънчоглед? Викам „Не знам””, описва разговора помежду им Стойчо. Димитър дал слънчоглед на кучето. Другите деца също се приближили, а през това време първото дете минало зад питбула.

„След това видях, че кучето се хвърли и го захапа”, разказва Стойчо. Той признава, че има вина за случилото се, но няма намерение да маха кучетата си. Заяви обаче, че няма да ги „пуска”.

Кметът на селото Йосиф Асенов обясни, че може само да напише акт на мъжа. Според кмета, Стойчо не е имал право да ходи с питбула в тази част на парка, където играят децата. Асенов смята, че са нужни по-сериозни мерки в цялата държава, защото кучетата вече имали „повече права от хората”.

Още по темата във ВИДЕОТО: