Роднини и близки на семейство от асеновградската ромска махала "Лозница", чието 4-месечно бебе е починало преди ден, окупираха болницата в града и потрошиха една от стъклените витрини на входната врата на детското отделение. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков. Той уточни, че навременната намеса на болничната охрана е предотвратила по-сериозен инцидент. 

Детето е издъхнало в сряда сутринта, след като 5 дни е лекувано от двустранна бронхопневмония. 

"Това е един от редките случаи на детска смърт от такова заболяване от години", каза д-р Червенков, цитиран от Дарик. По думите му този тип пневмония при децата се развива много бързо и често е с непредвидим край. Освен това майката не е изпълнявала стриктно указанията на лекарите и често е излизала с бебето навън, което е влошило състоянието му. 

По случая е назначена вътрешна проверка, сезирана е и Районната здравна инспекция.

От месец в болницата има система за реакция при инциденти. Чрез горещ телефон лекарите поддържат връзка с дежурен прокурор, обясни д-р Червенков. „Идеята е да се защити медицинския персонал, когато почувства заплаха от пациент. Не само при физическо нападение, но и за словесни обиди”, уточни мениджърът на болницата. Лечебното заведение разполага още с паник-бутон на входа и 16 камери за видеонаблюдение по болничните коридори.

потрошена врата в болницата в Асеновград

потрошена врата в болницата в Асеновград

потрошена врата в болницата в Асеновград