Около 2,4 милиона лева са средствата, които ще бъдат инвестирани в пътната инфраструктура в Асеновградско. Това показва новооткрита обществена поръчка за основен ремонт на улици на територията на община Асеновград.

Поръчката е по осем обособени позиции за различни населени места на територията на общината, както и за междуселски и градски пътища в района. Прогнозна стойност на строително-ремонтните дейности и тези по облагородяване е 2 004 041 без ДДС.

С част от средствата ще се реализират едни от най-належащите за ремонт пътни артерии като рехабилитация на път Юрта – Мостово, част от участъка Изберлии - Конуш, както и втория етап на пътя между село Врата и Три могили. 

В проекта са включени ремонт и рехабилитация на улици в селата Нареченски бани, Тополово, Новаково, Жълт Камък, Леново, Червен, Горнослав, Добростан, Мулдава и Стоево, Боянци, Козаново и Лясково, Златовръх, Конуш, Патриарх Евтимово, Избеглии, Нови извор и Орешец. 

Обектите, които трябва да бъдат завършени с част от отпуснатите от Община Асеновград средства, са втория етап на ул. "Елин Пелин", ул. "Баба Тонка", както и част от ул. "Христо Смирненски", ул. "Бако Динчо", ул. "Стефан Караджа", "Незабравка" и други. 

Всеки ремонт на уличната мрежа ще трае до 90 дни. Очаква се до края на месеца да бъдат избрани изпълнители по обособени позиции и да се пристъпи към работа.