"Дори и времето отстъпи пред папата! Бяха обещали да вали, но заради него няма да има такова нещо", споделиха пред наш репортер раковчани, докоснали се до Светия отец по-рано днес. Хиляди българи и чужденци се събраха на централния площад в Раковски, за да го поздравят с "Benvenuto", или "Добре дошъл!". Повечето от тях останаха доволни от организацията на събитието, но неколцина изразиха разочарованието си от това, че не са могли да се докоснат до папа Франциск.

"Не можахме да го видим отблизо в Рим, не го видяхме и тук", коментираха Гергана и Карло, дошли от Италия за голямото събитие. С различни впечатления остана Йоана Узунова, която е успяла лично да поздрави главата на римокатолическата църква.

"Никога не съм изпитвала толкова голяма емоция! Усещането е като пеперуди в стомаха. Дори когато съм била влюбена, никога не съм била така", обясни щастливата раковчанка. 

Ентусиазирани бяха и младежите от Раковски, които бяха облекли традиционни носии, за да посрещнат с тях Светия отец. Някои от тях изказаха надеждата си, че Негово Светейшество ще успее да се запознае отблизо с историята и пейзажите на България, както и с родния им град. 

"Повечето от нас треперят от вълнение. Никога не се е случвало папата да идва в толкова малко населено място", изразиха емоцията си те. 

Повече за емоциите на площада - вижте във ВИДЕОТО на ТРАФИК ТВ:

 

За здравето на присъстващите освен екипите на Бърза помощ, се погрижиха и екпите на БЧК-Пловдив.